Curriculum Vitae

 

Kees van Ballegooijen (1947) is in 1971 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit, studierichting publiekrecht. Daarna heeft hij aan de Rijksuniversiteit Leiden de tweejarige postdoctorale cursus directe belastingen gevolgd. Hij is in 1989 gepromoveerd bij prof. mr. J.W. Zwemmer aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift: Het fiscale loonbegrip.

 

Mr. CWM van Ballegooijen was van 1971 tot en met 1973 redactiesecretaris van Ars Aequi. Van 1973 tot 1986 was hij in dienstbetrekking van het Ministerie van FinanciŽn en werkzaam bij de Belastingdienst als adjunct-inspecteur, inspecteur en hoofdinspecteur in Amsterdam en Utrecht.

Zijn werkterreinen waren loon- en vennootschapsbelasting. Hij werd in 1986 raadsheer in, en later vice-president van, het Gerechtshof Amsterdam. Vanaf september 2003 was hij Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden, met name belast met het nemen van conclusies over loonheffingen en fiscale aansprakelijkstellingen.

 

Sinds 1 februari 2012 heeft mr. CWM van Ballegooijen zich gevestigd als zelfstandig belastingadviseur in Amsterdam, met als specialisme de loonheffingen en de fiscale aansprakelijkheid.

 

Mr. CWM van Ballegooijen is voorts onder meer raadsheer-plaatsvervanger in de belastingkamer van de Gerechtshof Amsterdam, of counsel van PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs, belastingrechter op de Antillen, publicist, redacteur van fiscale tijdschriften en arbiter.

 

Beschrijving: http://www.cwmvanballegooijen.nl/contact_files/image002.jpg

Kees van Ballegooijen